Tyske skiver er noe vi MÅ bake til jul. Det og pepperkaker er de viktigste av de 7 slaga her i huset i hvert fall.
Og de er så lette å lage, du lager deigen dagen før også er det bare å pensle med egg, rulle i sukker, dele opp og steke de.
De er også som regel det første vi går tom for av julekakene også.
Dette trenger du:
350 gr smør / margarin
500 gr hvetemel
150 gr melis
1 eggeplomme til pensling
Perlesukker.
Slik gjør du:
Del smøret i terninger og la de bli temperert. Ha så hvetemel, melis og smør i en bake bolle og elt sammen til en fast deig. Rull så deigen til en pølse/ pølser omtrent 5 cm tykk. Pakke de så inn i plastfilm og legg de kaldt natten over. Ta de så ut og ta av plasten, pensle så med eggeplomme rundt hele pølsen og rull de i perlesukker. Deretter skjærer du de i skiver, ca 1 cm tykke og legger de på bakepapir på et stekebrett. Stek skivene på 175*C i ca 15 min eller til de er blitt lett gyllene. Avkjøl og nyt.
NYT OG KOS DEG.
Kokken Cato