TIL ERNA

Jeg synes vel Erna og Co har gjort en god jobb gjennom denne krisen så langt. Jeg sitter med en følelse av at vi har blitt et sterkere samfunn og at vi virkelig har tatt i et tak hver og en av oss. Selv om vi har hørt om noen som har dratt på fest, reist på hytta og ikke tatt alle rådene og advarslene alvorlig. Noe kunne sikkert ha vært gjort annerledes, noe burde kanskje ha blitt gjort før og noe burde kanskje ikke vært gjort i det hele tatt. Men det er bedre å ha gjort for mye enn for lite.

HVA SKJER VIDERE

Men hva gjør vi nå for å få samfunnet og økonomien på beina igjen. Det kommer til å ta mange måneder eller år før vi er tilbake til normalen hvis vi noen gang kommer dit igjen. Jeg håper nå at Erna og Co setter seg ned med bransje organisasjonene, NHO og Virke for å finne måter vi kan fort få økonomien oppover igjen, få folk i arbeid og igjen skape nye arbeidsplasser. Nå er det viktig å få på plass ordninger for gründere, gjøre det attraktivt å skape arbeidsplasser og bidra til verdiskapningen.

GRENSEHANDEL

Jeg skal ærlig innrømme at vi også har handlet mye over grensen og ikke vært lojal nok til de lokale næringsdrivende, MEN, ja det er et STORT men. Det er politikken gjennom mange år som må ta skylden her. Stadig økning av moms og avgifter, toll på utenlandske varer og lignende. Jeg har helt sikkert ikke nok kunnskap eller politisk erfaring til å komme med råde og kommentarer til politikken som er ført, men sunn fornuft og logisk tankegang kommer man ganske langt med.

Bare kjøpesenteret på Nordby omsetter for over 4 MILLIARDER i året. 98% av kundene er norske. Det vil si at vi legger igjen ca 3,9 MILLIARDER der hvert år. Jeg er ganske sikker på at hadde avgiftene og moms på matvarer blitt satt ned her hjemme ville nok denne lekkasjen blitt en del mindre, og jeg tror faktisk ikke inntektene fra avgiftene og momsen ville blitt noe særlig forandret, men forandringen ville vært flere norske arbeidsplasser og høyere verdiskapning i Norge.

PRESS

Kanskje vi alle burde sende en personlig melding til Erna, forsøke å legg press på regjeringen for å gjøre tiltak nå får å holde norske penger i Norge og kjempe for og skape NORSKE arbeidsplasser.

Ta vare på deg selv og dine. Og hjelp de du kan.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.