Soyamarinert Svineribbe

Å nei, tenker du sikkert nå. Svineribbe igjen. Men denne er så langt ifra juleribba og er bare så utrolig god. Den tar riktig nok en del timer å lage, men du kan få gjort ganske mye annet mens den står å koser seg i ovnen.

Har laget noe ala dette på jobben tidligere, men etter et telefonbytte har mange av oppskriften jeg hadde jobbet frem blitt slettet.

Jeg forsøkte derfor å komme opp med en lavkarbovariant som smakte omtrent som tidligere.

Denne marinaden jeg bruker her kan man bruke til mange forskjellige kjøttstykker og kjøttslag. Du kan lage en stor batch og la den stå i kjøleskapet til du trenger den.

Svineribba bør være uten bein og fjern svoren. La ribba ligge i marinaden i ca 24 timer i kjøleskap. Bruk gjerne en ziplockpose eller lignende. Ha så ribba og marinaden over i en ildfast form. Sett ovnen på 100*C, når ovnen er varm setter du inn ribbe som du har dekket til med alufolie eller bakepapir. Legg ribba med fettsiden ned og la den stå i 7-10 timer litt avhengig av størrelse. Etter 7-10 timer tar du den ut, snur den og setter ovnen på 225*C. La den stå i ca 15-20 min, men pass på den kan svi seg.

La den hvile litt før du skjærer den i tynne skiver, server gjerne med syltede grønnsaker, tynne egg omeletter, lefser eller lignende.

Soyamarinert langtidsstekt svineribbe med syltede grønnsaker, tynn egg omlett og chilimajones.

PS. Prøv marinaden til beinfrie kyllinglår også.

NYT OG KOS DEG.

Kokken Cato

Soyamarinade, lavkarbo.

Ingredienser

  • 0,5 dl sukringold

  • 1 dl vann

  • 1/2 dl soyasaus

  • 5 stk stjerneanis

  • 1 stk rød chili

  • 15-20 stk pepperkorn

  • 20-30 gr ingefær

  • 1 stk kinesisk hvitløk

Fremgangsmåte

  • Kutt chili, ingefær og hvitløk i biter og ha de i en kjele
  • Ha så resten av ingrediensene i kjelen og kok opp
  • Laken er klar når den har kokt opp og sukrinen har løst seg opp.
  • Avkjøl

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.