Sitron & Pepper Gravet Ørret.

Jeg har vel aldri vært noen stor fan av gravet laks og ørret, men hvis du graver den selv og får tilsette de smaken du selv liker blir resultatet noe helt annet. Gravet laks og ørret hører jo julen til, gjerne som en klassisk toast med sennepsaus og dill.

Til julen i år ville jeg prøve ut en variant jeg har gått å grublet på en stund, nemlig med masse sitron og masse pepper. Også ville jeg prøve å finne en god øl jeg kunne bruke, en som ville bygge opp under smakene jeg hadde valgt. Jeg lette lenge i nesten alle de lokale dagligvare butikkene før jeg fant, Dag Sitrus Pale Ale fra Ægir Bryggeri.

Dette trenger du:

ca 1-1,5 kg ørret eller laksefilet uten bein

50-60 gr sukker

50-60 gr salt

2 ss nykvernet pepper

Revet skal av 1 sitron

ca 1-1,5 dl Dag Sitrus Pale Ale

Slik gjør du:

Fjern eventuelt fett fra fileten og legg den med skinn siden ned i en plastbeholder eller lignende. Riv sitronskall og kvern pepper. Bland sammen salt og sukker. Fordel så salt og sukkerblandingen over hele fileten og så på skinnsiden. Dryss over sitronskall og pepper på kjøttsiden og snu fileten med skinnsiden opp. Hel så på ølen. Legg en Tallerken oppe på filen så den ligger godt nede i blandingen. Dekk med plastfolie og la den ligge kaldt i ca 2 døgn.

Løft den så ut av beholderen og tørk den forsiktig, vi vil at mest mulig av sitronskallet og pepper skal sitte igjen på fileten.

Skjær i skiver og server med godt brød og sennepsmajones.

NYT OG KOS DEG.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.