Nytt år. Nye Muligheter.

Da var et nytt år startet og et innholdsrikt år forbi. Jeg har nå hengt den profesjonelle kokkejakka fra meg for siste gang.

Har vært sykemeldt på grunn av et dårlig kne siden i sommer og har funnet ut at det å jobbe som kokk ikke går lenger.

Sliter med smerter.

For fem år siden opererte jeg det ene kne etter å ha gått med røket korsbånd og ødelagt menisk i mange år. Operasjonen ble ikke helt vellykket og fikk en nerveskade i leggen. Sliter fremdeles med smerter i leggen daglig. Opplever en følelse av at kneet låser seg og nå er det påvist artrose i leddet. Dette klarer jeg å leve med, men må ta en del forhåndsregler og må gjøre noen justeringer i hverdagen.

En av de første justeringene jeg må gjøre, er å finne meg en ny jobb. Hvor jeg kan veksle mer mellom å stå, sitte og gå. Det å jobbe som kokk på et kjøkken innebærer rett å slett for mye ståing på harde betonggulv.

Når jeg er på jobb klarer jeg ikke sitte å vente på arbeidsoppgavene, men må ha noe å gjøre hele tiden. Har jeg ikke noen arbeidsoppgaver, finner jeg noen. Men når du får så vondt av å stå på jobb i 8 timer at du ikke orker å gjøre noe når du kommer hjem, annet enn bare ligge med beinet høyt blir det liksom ikke verdt det.

Jeg ELSKER å jobbe som kokk, stortrivdes i jobben min. Hadde det gøy på jobb. Avgjørelsen med å henge fra seg kokkejakka satt langt inne, men kan ikke og vil ikke ofre helsen min.

Jeg gir mye av meg selv i jobben min, tar ofte mer ansvar enn det som forventes av meg. Så nå håper å finne en jobb jeg vil trives i. Hvor jeg kan dele kompetansen min med andre og jeg lære av dem i tillegg til å gjøre en god jobb med helsen i behold.

Kokken Cato

Her på siden kommer jeg til å fortsette med matlagingen.
Utvikle nye lavkarbo-oppskrifter. Det blir mer baking med surdeig. Flere familiemiddager. Mer fra hverdagen vår. Pluss tips og triks.

Har på følelsen at 2020 kommer til å bli ett GODT år.

GODT NYTT ÅR.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.