Julepostei.

Julepostei

Jeg må ærlig innrømme at dette er noe jeg ikke har laget mange ganger, men har du det rette utstyret og tiden så er det ganske enkelt og gøy. I denne oppskriften har jeg brukt kyllinglever i stedet for svine lever og bacon i stedet for spekk. Synes dette gir en mildere smak og finere konsistens. Denne ble skikkelig digg! Får vann i munn bare jeg skriver om den. Drømmer om den på ferskt landbrød med stekt bacon, sjampinjong og sylteagurk……nam nam.

LUKE 9

Julepostei

Ingredienser

  • 500 gr kyllinglever

  • 400 gr bacon

  • 4 stk sjalottløk

  • 1 liten boks ansjos

  • 4 dl fløte

  • 2 ss fiberhusk( kan bruke hvetemel)

  • 3 ts salt

  • 1 1/2 ts malt pepper

  • 1 1/2 ts malt allehånde

  • 1/2 ts malt ingefær

  • 4 stk egg

Fremgangsmåte

  • Rens leveren først, fjern blodrester og hinner
  • Kutt bacon og sjalottløk grovt
  • Fres bacon, sjalottløk og lever i en kjele/ panne til leveren skifter farge, skal ikke brunes. Avkjøl
  • Kvern så lever, løk og bacon grovt sammen med salt og krydder.
  • Ha det hele så over i en hurtigmixer spe med halvparten av fløten, så 2 egg og 2 ss fiberhusk.
  • Spe så i resten av fløten og eggene.
  • Fordel så massen i smurte former (aluminium eller lignende)
  • Varm opp ovnen til 175*C
  • Plasser formene i et vannbad så vannet når omtrent så høyt opp på formen som massen er inne i formene.
  • Stek del hele så i ca 1 time eller til kjernetemperaturen har nådd 75*C

Nyt og kos deg.

Kokken Cato.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.