Hasselnøttis.

Hasselnøttis

Is og nøtter hører julen til. Dette er en liten og enkel vaniljeis oppskrift som jeg smaker til med Hasselnøttpralin, som er ristede hasselnøtter du vender i varm karamell, avkjøler før du hakker de eller knuser de. Denne er god å spise alene, sammen med bær eller med en deilig sjokoladekake.

Først må du lage Pralinen, du trenger ikke alt til isen, det du ikke bruker kan du oppbevare i en lukket beholder og bruke til kaker, iskrem eller noe annet snadder.

LUKE 7

Hasselnøttiskrem

Ingredienser

  • 250 gr hasselnøtter

  • 40 gr sukker/ sukrin

  • 20 gr vann

  • Iskrem
  • 2 stk Eggeplommer

  • 50 gr Sukker/sukrin

  • 4 dl Melk

  • 1,25 dl Fløte

  • 1/2 stk Vaniljestang

  • 4 ss Hasselnøttpralin eller mer, smak deg til

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200*C
  • Ha nøttene på et stekebrett og rist de i ovnen i ca. 10 min. Pass på at de ikke blir brent
  • Ta de ut og ha de over i et kjøkkenhånkle, samle hjørnene og gni nøttene mot hverandre for å fjerne skallet.
  • Fjern nøttene over i en bolle og kast skallet
  • Kok vann og sukker til karamell, pass på at den ikke brenner seg.
  • Gjør klart et bakepapir på en stekeplate.
  • Ha nøttene over i karamellen og vend de rundt slik at alle får karamell på seg. Avkjøl de på bakepapiret.
  • Når de er avkjølt kan du knuse eller hakke de.
  • Iskrem
  • Kok opp fløte, melk og vaniljestang
  • Rør sammen eggeplommer og sukker
  • Ta fløtemelken av varmen og rør den forsiktig inn i eggeblandingen, pass på temperaturen så ikke eggene koagulerer.
  • Hel så blandingen tilbake i kjelen og varm den opp til 85*C mens du rører med en slikkepott.
  • Når den har nådd 85*C heller du iskremsmeten over i en bolle eller lignende og avkjøler den.
  • Har du en iskremmaskin eller lignende kjører du sammen iskremsmeten i denne. Hvis ikke setter du bollen i frysa og rører av og til helt du får iskrem.
  • Smak til med hasselnøttpralinen og nyt.

Nyt og kos deg.

Kokken Cato.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.