Kyllingconfit.

Kyllingconfit

Confit er egentlig en gammel konserverings metode hvor man koker kjøtt, gjerne and, kylling eller annen fugl i sitt eget fett, etter at det er saltet. Det gir kjøttet en utrolig god smak, det er lett å få skinnet sprøtt og det blir faktisk ganske saftig. Nå er det ikke alltid like lett å få tak and- eller gåsefett, men det går fint å bruke en nøytral matolje, smør eller margarin.

En klassisk confit oppskrift inneholder alltid hvitløk, timian og havsalt.

LUKE 5

Kyllingconfit

Ingredienser

  • 2 kg Kyllinglår

  • 1 hel Hvitløk

  • Ett par kvister timian

  • Grovt Havsalt

  • Nøytral olje

  • Smør eller margarin

Fremgangsmåte

  • Legg et lag med havsalt, ett par knuste hvitløksfedd og litt timian i bunnen av en ildfast form eller lignende
  • Legg på et lag med kyllinglår
  • Strø over en neve salt, noen knuste hvitløksfedd og litt timian
  • Gjenta lagvis til du ikke har flere lår igjen
  • Dekk til med plast og sett kjølig natten over
  • Børst av saltet og legg lårene sammen med hvitløk og timian i en vid kjele
  • Dekk det hele med olje og smør.
  • La det småkoke til beina løsner fra kjøttet
  • Hvis du vil spise de med det samme lar du lårene få en liten stund under grillelementet så skinnet blir sprøtt
  • Vi du konservere de tar du de opp og legger lårene på sterile glass og heller fettet over, skru på lokk og avkjøl.

Servere gjerne med salat, godt brød og en god dressing eller ha de på tapasbordet eller sammen med spekemat og flatbrød.

Nyt og kos deg.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.