Hjemmelaget smør.

Hjemmelaget Smør.

Jeg har alltid hatt lyst til å lage mitt eget smør, men aldri tatt meg tid. Det angrer jeg på nå. Siden jeg baker så mye surdeigsbrød burde jeg egentlig lage smør hver helg når jeg baker. For godt brød fortjener godt smør.

Det er jo ikke veldig vanskelig å lage smør, du trenger fløte og en kjøkkenmaskin eller et norgesglass. Det som er veldig greit med å lage sitt eget smør er man kan ha i akkurat den salt mengden man ønsker selv. Man kan jo også smaksette det med det man vil, urter og krydder.

Må si det var litt vanskelig å stå å se på fløten ble pisket stivere og stivere. For til slutt å skille seg og fettet samle seg. Men det var verdt det for det ble utrolig godt.

Jeg brukte 7,5 dl fløte og det ga 250 g smør. Husk å ta vare på kjernemelken, den kan du bruke i brød eller annen bakst.

Du trenger:

7,5 dl fløte

Salt etter smak

Kjøkkenmaskin

En stor bolle

Isvann

Pisk fløten til den skiller seg. Sil av kjernemelken og samle fettet til en ball. Vask smøret i isvann mens du hele tiden klemmer det mer sammen så det samler seg. Bruk en flat tresleiv eller lignende til å slå/presse smøret sammen til et rektangel eller kube. Pakk det inn i matpapir og legg det kjølig.

Nyt og kos deg!

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.