Krydderisparfait.

Krydderisparfait.

Iskrem er jo noe man kan spise året rundt og det kommer nyheter i butikkene hele tiden. Men det er ikke alltid de smakene som kommer er det du har lyst på eller drømmer om. Derfor er det veldig greit å finne seg en baseoppskrift så man kan prøve seg litt frem hjemme og lage den iskremen man selv har lyst på. Isparfait er den enkleste iskremen man kan lage hjemme selv. Det eneste man trenger av utstyr er en fryser og en miksmaster.

Denne jula har jeg laget flere ting med de klassiske julekrydderne og her kommer en oppskrift på en deilig krydderisparfait. Denne kan man også lage iskake, isbomber  eller ispinner.

Slik gjør du:

  • 3 eggeplommer
  • 70 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2ts ingefær
  • 2 ts kanel
  • 2 ts nellik
  • 3 ss vann
  • 3.5 dl fløte
  • Ha sukker, vann og krydder i en kjele og kok opp
  • Pass på at alt sukker har løst seg opp
  • Avkjøl litt
  • Ha eggeplommene i en bolle og pisk på høyhastighet mens du heller forsiktig i den varme krydderlaken
  • Pisk blandingen til den blir tykk og fyldig
  • Pisk fløten til den danner myke toppe, ikke stivpisket
  • Vend kremen forsiktig inn i eggeblandingen.
  • Ha issmeten over i en brødform eller annen form som tåler å fryses. Kle gjerne formen med plastfolie. Da blir det enklere å få ut isen.
  • Frys den i min 3-4 timer
  • Server gjerne med lune bær og knuste pepperkaker

Hvis du fjerner krydderne i denne oppskriften har du en god grunnoppskrift. Så er det bare å prøve seg frem med alle de smaken du måtte drømme om.

Nyt og kos deg!

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.