Creme Brûlèe med julete.

Crème brûlèe med julete.

Ideen til denne kom egentlig når jeg tenkte tilbake til tiden da jeg var kjøkkensjef på Balaklava`s Kjøkken i Gamlebyen i Fredrikstad da vi laget Earl Grey Cremè Brulè. Da måtte jeg jo finne en Julete og prøve å lage en god, julete, Julete Crème Brûlè.

Etter mye prøving og feiling fant jeg ut at det beste var å trekke teen først for så å søte den og koken den inn. Da ble den ikke så bitter. Teen jeg falt for er Amundsen Spesial Julestemning

LUKE 16

Ingredienser

  • 30 g te

  • 100 g vann

  • 150 g sukker

  • 2 dl melk

  • 2 dl fløte

  • 2 egg

  • 3 eggeplommer

  • 150 g tesirup

Fremgangsmåte

  • Mål opp 30 g te og ha i en bolle
  • Kok opp 100 g vann og slå over teen
  • Trekk teen i ca 3-5 min før du siler den over i en kjele
  • Ha i 150 g sukker og kok inn til ca 1/2 parten
  • Rør sammen melk, fløte, egg og eggeplommer
  • Avkjøl sirupen til romtemp.
  • Bland inn 150 g sirup i eggeblandingen, og sil den over i en annen bolle
  • Fordel blandingen på 6-8 skåler eller lignede og sett de i en dyp ildfast form
  • Fyll vann i formen til det når omtrent opp til samme nivå som eggeblandingen i skålene
  • “Stek” Crème Brûlèene på 125*C i ca 40- 60 min, eller til de har fått en kremet konsistens
  • Ta formen ut av vannbadet og avkjøl
  • Strø på et godt lag med sukker og brenn av med en gassbrenner

Nyt og kos deg!

Kokken Cato

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.