Restepasta med pinnekjøtt og erter.

Restepasta med pinnekjøtt og erter.

Det blir jo som regel litt mat igjen etter middagene og i hvertfall i jula. Nå som det er mye fokus på matsvinn og bærekraft er det jo greit å ha noen ess i ermet man kan dra frem og bruke maten i stede for å kaste den. Det er jo ikke alltid nok til en full middag til hele familen av restene. Men da kan man for eksempel lage en liten lunsjrett eller en forrett.

Vi hadde litt ferdig kokt pinnekjøtt igjen etter en liten førjulssmak men det var selvfølgelig ikke nok til en full middag til alle fire.

Pasta har vi alltid i skuffen. Fant noen erter i frysa. Fløte, egg og parmesan hadde vi i kjøleskapet. Parmesan og pinnekjøtt tenker du nå? Blasfemi vil sikkert noen tenke. Men pinnekjøtt kan minne litt om bacon, den salte gode smaken. Så vi lagde rett å slett en kremet pasta med pinnekjøtt og erter a la carbonara.

Rens pinnekjøttet så du får så mye rent kjøtt som mulig. Varm kjøttet i en steke panne men du koker opp fløte i en kjele. Og sett over pastaen. Når kjøttet er varmt tilsetter du ertene eller noen andre grønnsaker du har igjen fra middagen i går. Ta fløten av platen og til sett litt revet parmesen og ett par eggeplommer. Varm forsiktig opp fløtesausen mens du rører. Må ikke koke. Smak til med salt og pepper, husk pinnekjøttet er salt. Når pastaen er kokt og alt er varmt anrett og server. Gjerne med litt ekstra revet parmesan og nykvernet pepper.

Nyt og kos deg!

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.