Kanelboller

Kanelbollens dag?

Kanelboller er utrolig godt, i Sverige har Kanelbollens dag blitt feiret i mange år.

Vi nordmenn har vært litt trege til å feire denne gode saftige bollen.

Hvetebakst er jo veldig godt og du kan lage utrolig mye godt.

Her er en surdeigsoppskrift jeg har testet ut.

475 g hvetemel

130 g melk

190 g egg

190 g smør

50 g sukker

11 g salt

200 g surdeigstarter

Slik gjør du:

Bland kald melk, egg, sukker og surdeigstarter.

Ha det over i en eltebolle og bland i melet.

Mens deigen elter kutter du smøret i terninger og temperer det.

Ha i saltet og elt videre.

Ha så i smøret, litt av gangen. Prøv å få eltet smøret inn i deigen før du tar i mer.

Deigen er ganske bløt, men sett den til heving. La den stå i 10- 12 timer i romtemperatur.

Ha så deigen ut på en godt melet benk og kna deigen godt. Kjevl eller trykl deigen ut til et rektangel og smør på fyllet.

Fyll:

200 g smør

90 g sukker

2 ss kanel

Røres sammen.

Når du har smurt ut fyllet, ruller du deigen sammen til en pølse og deler de inn i ønsket størrelse.

Hev de så på brett eller i en form til de har dobblet i størrelse.

Pensle de så med egg og stek de på 150 grader i cirka 20 min.

Velbekomme

Se også oppskriften på Lavkarbo kanelboller.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.