Juletradisjoner.

Tre nøtter til Askepott og Donald Duck på Julaften er for mange et MUST. En Juletradisjon.

Men juletradisjoner kan jo være så mangt. Noen har man med seg fra man er liten, noen får man med seg når man får seg kjæreste eller gifter seg og noen skaper man selv. Jula for oss handler mye om familien og å være sammen, gjøre koselige ting sammen, gå i pysjen til langt ut på dagen og bare kose seg. Mange har tradisjoner med å dra i skogen å hugge årets juletre, men siden jeg er allergisk for grantrær blir vår tradisjon å hente plasttreet fra garasjen. Men allikevel blir jeg utrolig glad når vi har pyntet det å fått på lysene. Ingenting får frem barndomsminnene som å våkne opp tidlig å gå inn i stuen der treet står tent og lysene glitrer ekstra fordi du fortsatt ikke helt har fått søvnen øya.

Kakebaking sammen med besteforeldre er også en ille kos juletradisjon, hvor vi har en hel dag på kjøkkenet, baker og spiser masse kakedeig. Får mel i håret og slikker bollen etter melisglasuren. Det er sånne ting man vil at barna skal få oppleve så de har flotte minner å ta med seg videre i livet.

Når Maria og jeg flyttet sammen startet vi noe som etterhvert har blitt vår og ikke minst guttene våre sin viktigste juletradisjon. Vi startet med å lage oss en ordentlig frokost i julen. Dekket på bordet med masse deilig pålegg, nybakt brød, levende lys og julemusikk. Til å begynne med var det bare Maria og meg, og det startet bare med julaften og 1.juledag tror jeg, men etterhvert som åra har gått har det blitt flere dager og nå tror jeg vi starter på Lille Julaften og har det helt frem til 1. Nyttårsdag. Det er ille koselig og for guttene våre har det blitt noe av det de gleder seg aller mest til i jula.

For hva varmer vel ett kokkepappahjerte mer enn når man spør barna hva de liker mest med jula og de svarer: Julefrokosten!? Da vet du du har satt de riktige sporene til en god juletradisjon.

Tror faktisk JULEFROKOSTEN har blitt viktigere enn julegavene……

GOD JUL.

NYT OG KOS DEG.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.