Hvordan blir den “nye” hverdagen?

Nå som samfunnet åpner litt etterhvert, hvordan vil hverdagen på den andre siden bli? Hvordan har dette påvirket oss som samfunn og som mennesker? Familier og arbeidskolleger ble adskilt over natten og vi har vært isolert, i karantene eller i verste fall syke og kanskje innlagt på sykehus. Arbeidsplasser og butikker ble helt stengt ned, folk har blitt permittert og folk har mistet jobben. Noen har mistet all inntekt, mens andre opplever økning i inntekt og har masse arbeid.

Varmere eller kaldere samfunn.

Har denne sosiale distanseringen gjort oss varmere eller kaldere? De fleste av oss har blitt veldig oppmerksomme på å holde avstand, ingen håndhilser lenger, ingen klemmer lenger. Vil det bli vanskelig å skape de gode, tette relasjonene igjen hvis dette vil pågå lenge? Vil det bli vanskelig for unge å få venner? Vil det bli vanskelig å få seg kjæreste? Vil ungdomsgenerasjonen bli antisosiale? Kanskje de blir “mediasosiale”? Vi mennesker er jo sosiale flokkdyr, vi må ha nærhet, vi trenger en klem, vi trenger KJÆRLIGHET. Jeg håper vi blir et varmere og åpnere samfunn når vi kommer ut på den andre siden. Ikke kalde og innesluttet.

Skippertak

Nå har vi sett hvor viktige de lokale butikkene er, og hvordan de har snudd seg rundt for å gjøre hverdagen vår enklere. Butikker har tilbydd gratis hjemkjøring, “drive in” levering. De har stått på for å ha nok varer i hyllene. Den dagen vi er tilbake til “normalen” håper jeg alle tar i et skippertak. Bruk din lokale dagligvare mer enn før, bruk den lokale blomsterbutikken, frisøren, klesbutikken. Støtt oppom de lokale næringsdrivende. Ikke sitt hjemme i sofaen å bestill alt du trenger online, gjør du det vil du bidra til at enda flere butikker og jobber går tapt. Du bidrar til et mer antisosialt samfunn.

Måtte bare tømme hodet.

Vi bør feire ” Frigjøringen” fra denne pandemien når den dagen kommer. Derfor vil jeg oppfordre alle velforeninger, nabolag og sameier å planlegge for en storslått feiring på den andre siden. Planlegg en STOR FEST. Inviter alle naboene, folk fra nabolaget, fra nabo blokka til fest. Bli kjent med naboen din, de som bor over gata eller over gangen. Hvem vet kanskje du får en venn for livet.

Ta godt vare på deg og dine.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.