Hjemmelaget “After Eight” Lavkarbo.

After Eight eller anne peppermyntekonfekt er jo skikkelig DIGG. Og det er ikke mange som lager sukkerfri eller lavkarbo konfekt, så da må man eksprimentere selv da. Og det er nettopp det jeg har gjort her. Hadde egentlig lyst å lage sånn peppermyntekuler som vi lagde hjemme når jeg var liten, men da måtte vi ha laget en variant med hvetemel og vanlig melis.

Da var det bare ta på seg tenkehatten og prøve seg frem. Skulle helst hatt ordentlige støpeformer til sjokolade men fant noen silikonformer innerst i skapet så vi forsøker med de.

Og resultatet ble helt ok. NB! Jeg er ingen sjokoladeekspert.

Dette trenger du:

Fyll.

3 ss fløte

5 ss fibersirup

12 dråper peppermynteolje

8 ss sukrinmelis

litt salt

ca 200 gr sjokolade som man må temperere.

Slik gjør du:

Ha fløte, sirup, peppermynteolje, sukrinmelis og salt i en bolle og rør sammen.

Temperer sjokoladen. Varm ca 2/3 av sjokoladen til ca 40-45*C, bland så inn den siste 1/3 og rør godt, rør til temperaturen er ca 28*C og varm den opp igjen til ca 31-32*C. Nå er sjokoladen temperert, så da kan man starte med å lage det ytre skallet på konfekten. Fordel sjokoladen i formen du vil bruke og sørg for å få dekket hele innsiden. Snu så formen på hode, gjerne på en rist med bakepapir under. Sjokoladen som er til overs tempererer du på nytt til du skal dekke bunnen. Når skallene har stivnet kan du fylle i peppermyntefyllet, ikke fyll de helt fulle da du må ha plass til sjokolade i bunnen, den bør være tykkere en resten. Dekk nå bunnen med temperert sjokolade, skrap forsiktig bort overflødig sjokolade og sett det på kjøkkenbenken til de har stivnet helt. Ta de så forsiktig ut av formen og sett de i en lufttett boks.

NYT OG KOS DEG.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.