Hjemmekontor, hjemmeskole og hjemmebakt brød.

Hverdagen har blitt snudd helt på hode. Hjemmekontor, hjemmeskole gir utfordringer i den nye hverdagen. Vi prøver vårt beste til å få dagene til å bli så normale som mulig.

Men oppe i det hele har får vi gjort litt annet også, tester ut noen nye ting og gjør litt forberedelser for våren. Planen var at i år skulle vi flytte drivhuset og lage oss en stor grønnsakshage på fjellet bak huset, men tror nok det blir som med OL, utsatt til 2021.

Kombucha

For noen uker siden starta vi et eksperiment med å dyrke frem vår egen SCOBY,  “symbiotic culture of bacteria and yeast,” nå har den stått i ca 4 uker og Scoby`n har vokst seg tykk og god. Da har vi tatt neste steg og startet den første fermenteringen og forsøker å lage en Kombucha, Kombucha er en betegnelse på et bredt spekter av gjærede, lett sprudlende, søtlig sorte eller grønne teer, som skal drikkes kalde.

Kombucha som står til fermentering.

Drivhuset

I år har vi bestemt oss får å starte årets planting inne. VI har tatt vare på en del eggekartonger for å plante i. Vi har valgt å plante ting som vi bruker mye av, gulrot, rosenkål, paprika,tomat og urter. De står i vinduskarmen på kjøkkenet og får litt TLC hver eneste dag, og det har ikke tatt mange dagene før spirene viser seg frem.

Ukens brød eksperiment

Surdeigsbrød bakt med Kombucha starter.

Jeg baker brød hver eneste uke, surdeigen min lever i beste velgående og gir oss supergode brød uke etter uke. Denne uken testet vi ut å bland litt av startervæsken fra Scoby dyrkingen i surdeig-starteren i stede for vann. Og det ga en helt annen smak på brødet. Det ga en søtere og fruktigere smak og en svak lukt av te.

Oppskrifter kommer.

Stay safe

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.