Fransk Landbrød

Skrivepausen ble vist litt lenger enn ett par dager. Nå er julen vel overstått og vi går snart inn i det siste døgnet av 2020. Jeg lovet dere oppskriften på dette super gode Franske landbrødet laget med surdeig. Dette er et brød du kan bruke til sandwicher og lignede eller bare spise det med godt smør på når du vil unne deg noe digg.

Vet du hvorfor man snitter mønstre i brødet, det ene er at man gir luften inne i brødet bedreplass og man får større lommer med luft i brødet. Det andre stammer fra gammelt av i Frankrike da ikke alle hadde bakerovn hjemme brukte man å steke flere sammen i offentlige bakstehus, og for å skille brødene fra hverandre snittet hver familie et eget mønster i sine brød.

Fransk Landbrød

Ingredienser

  • 490 gr kaldt vann

  • 20 gr honning

  • 745 gr hvetemel

  • 50 gr fint rugmel

  • 100 gr starter

  • 20 gr salt

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene bortsett fra salt i en bakebolle og elt det sammen.
  • La deigen eltes i ca 10 min før du har i saltet.
  • Ha deigen over i en bolle med lokk eller plast over.
  • Brett og fold deigen 3 ganger med 30 min mellomrom Bretteteknikk.
  • La deigen heve til dobbel størrelse
  • Del deigen i to emner à ca 710 gr, hev de i kurv eller brødform dekket med plast til dobbelstørrelse. Jeg hever ofte i kjøleskap natten over. Lar brødene få 1-2 timer på kjøkkenbenken før steking.
  • Stek brødene på 200*C i ca 40 min

Nå i julen for å slippe å stå å bake et brød hver dag, satte jeg en deig som gav tre brød. Satte alle til kaldheving i kjøleskap og tok ut et brød hverdag. Lot det få et par timer på kjøkkenbenken før steking. Det funket veldig bra og ga fine og luftige brød.

Nyt og kos deg!

Kokken Cato.

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar til Arne Pihl Bordi Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.