Da var det desember igjen.

Da var den fine førjulstida og advent kommet. Da er det frem med adventskalenderen og julepynten. Tid for å vaske litt ekstra i kriker og kroker. Stresse litt mer og spise litt mer.

Vi synes førjulstida og jula er ekstra kose, vi bruker mye tid sammen, baker, shopper og går ut å spiser sammen.

Også var den denne adventskalenderen da, den kan skape ganske mye hodebry, spesielt hvis du skal ha en pakkekalender og du har flere barn.

Vi synes vi har klart å finne en ganske god løsning som ikke koster så altfor mye og ikke tar så mye tid å ordne, men den krever litt planlegging og en dose kreativitet.

Gutta vår synes det er veldig koselig å gjøre ting før jul, shoppe julegaver til hverandre, ha en “date” med bare mamma eller pappa. Så vi legger inn sånne ting i kalenderen, vi hadde gjort de tingene uansett, men da slår vi to fluer i en smekk.

Vi legger inn litt godis noen dager, kakebaking og det de synes er kulest av alt, en skattejakt eller rebusløp gjennom huset. Vi lager små gåter og hint på hvor de finner neste, før de til slutt finner en overraskelse.

De elsker å få gåter og litt rare hint, så de dagene vi skal gjøre noe sammen med de lager vi små lapper med gåter eller hint på og legger i kalenderen.

Tror ikke det er så viktig alltid for barna at de skal få store dyre ting i kalenderen og vi synes det er dumt å bare kjøpe noe småting som enten går i stykker fort eller bare blir lagt i en skuff. Guttene er blitt veldig glad i denne kalenderen og de er utrolig glad i tradisjoner.

Lag dine egne god tradisjoner i førjulstida.

GOD HELG.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.