Bjørnebær Gløgg (Lavkarbo)

Vi hadde lyst til å lage en gløgg med litt mer bærsmak, men som fortsatt smakte gløgg og jul.

Sukkerfri eller lavkarbo gløgg har vi ikke funnet i noen butikk, så da måtte vi forsøke å lage en selv. Med litt prøving og feiling kom vi frem til denne varianten.

Du trenger:

1 kg bjørnebær( Solbær)

3 dl vann

6 dl sukrinmelis (bruk melis eller sukker for vanlig variant)

2 ss hel allehånde

25 stk nellikspiker

2 stk tommelstore ingefærbiter

1 ts malt kardemomme

1/2 ts vaniljepulver eller 1 vaniljestang

Slik gjør du:

Ha alt i en kjele og kok på middels varme til bærene har kokt i stykker.

Press så alt gjennom en sil og kok inn til den er tykk som sirup.

Ha den så i en ren flaske eller på glass.

Bland den med kokt vann, ha i litt vodka hvis du ønsker en som ikke er alkoholfri, hakkede mandler og rosiner.

NYT og slapp av.

Kokken Cato

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.