Jeg har tenkt litt…

Redd for å prøve noe nytt?

Lager du det samme til middag uke ut og uke inn?
I en hektisk hverdag er det vanskelig å finne tid og inspirasjon i matlagingen, man har lett for å lage de tingene man er trygg på og man vet hvordan smaker og ikke minst barna liker.

God mat trenger ikke være avansert, vanskelig eller tidkrevende.
Sett av litt tid en helg eller en fridag, ta en titt i noen kokebøker, matmagasiner eller noen matblogger. Se om du finner noe som fristende, stikk i butikken og kjøp det du trenger, og kast deg ut i matlagingen.

Noen viktige ting å tenke på når man lager mat, smak, smak og smak.
Når du skal smake til noe, så holder det ikke å gjøre det en gang, ha i salt, pepper og andre krydder du vil bruke. Start forsiktig og smak, lukk øynene å spør deg selv; trenger jeg noe mer eller smaker det nok? Vanligvis må man gjøre dette flere ganger til man føler det er perfekt, men husk at også enkelte krydder trenger å stå litt før de frigjør smaken.

Å lage maten fra bunnen av kan ofte være tidsbesparende, sunnere og det smaker mye bedre. Du slipper unødvendige tilsetningstoffer, ekstra salt og sukker. Hvis du går på diett har du full kontroll på hva du får i deg, og ikke minst hvis du har allergier. Mye ferdig mat trenger ekstra koketid for at stivelse og lignende skal aktiveres.

Utfordre deg selv, ta sjansen og du vil oppdage at du kan du også 😉

Har du spørsmål eller trenger du råd. Kommenter gjerne.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.