Sommerens første Restaurantbesøk

Restaurant Slippen i Fredrikstad

IMG_20150619_205451Guttene vår hadde siste dag på skolen i dag, så vi bestemte oss for å feire starten på sommerferien med et restaurantbesøk. Det var lenge siden sist og guttene elsker å spise på restaurant selv om de er over normalen kresne.

Jeg av alle mennesker burde vite at man bør bestille bord når man skal på restaurant, noe vi også burde ha gjort i dag, men noe vi ikke hadde gjort.

Vi ankommer Restaurant Slippen rund 17.30 og blir møtt  av en utrolig bli Hovmester, heldigvis er det et kjent fjes og en tidligere kollega, han spør om vi har bestilt bord. Nei, det har vi ikke sier jeg. Oj da det var synd, svarer han. Vi er dessverre fullbooket i kveld. OK, det var synd. Men vent litt svarer han, har dere tenkt å sitte lenge, jeg har et vindusbord dere kan ta, men det er bestilt til 18.45. Det går bra sier jeg, det rekker vi. Men nok om dette.

Restauranten er ganske rustikk, men likevel varm og hjemmekoselig til tross for at det er et gammelt båt-verksted.

Vi får se menyen og blir forklart dagens 3-retter og dagens fangst.
Det kommer en hyggelig servitør å tar drikke bestilling. De har ikke en egen barnemeny, men alle rettene fås i halve porsjoner, og de hadde og så en pastarett.

IMG_20150619_205544

Vi får drikken vår og bestiller maten, vi får hjemmebakt surdeigsbrød og knekkebrød tilsmakt med karve, noe som smakte veldig godt. Etter ca 15 min kommer maten vår.

Lakseretten jeg spiste var godt komponert, laksen var perfekt stekt. God smak i eggesmøret, fennikelen var akkurat passe sprø. Den smakte utrolig godt. Det samme gjorde Marias Dagens Fangst som var Lysing med jordskokkpurè. Hvis jeg skal sette fingeren på noe så er det at porsjonene kunne vært litt større og det manglet litt salt i rettene, men det er flisespikkeri.

IMG_20150619_205522

 

 

 

 

Jeg er utrolig glad for at Fredrikstad endelig har fått Restauranter som tør å være annerledes og som er tro til konseptet sitt.

Skulle jeg gitt terningkast ville det vært en god femmer! 😉

Tusen takk for et godt måltid! Vi kommer tilbake!

Ønsker dere alle en god sommer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.