20150508_185109

Sennepsbakt Svinefilet

Perfekt til helgen…

Sennepsbakt Svinefilet

  • Servings: 4
  • Time: 20-60 min
  • Difficulty: Middels
  • Print

 

  • 800 gr Ytrefilet av svin
  • Salt
  • Pepper
  • 3 stk ss Dijonsennep
  • Timian, oregano, basilikum
  • 200 gr Blandet sopp, sjampinjong, østerssopp
  • 2 stk Rødløk
  • 1/2 stk Brokkoli
  • 100 gr Smør/margarin
  • 1 fed Hvitløk

Krydre fileten med salt og pepper, bland dijonsennep og finhakket urter. Smør fileten inn med sennepen. Kok opp vann som du salter godt. Del brokkolien i buketter og kok i 2 min, før du avkjøler de i isvann. Skrell løken, men behold roten på, del den så i fire. Grill den deretter, og ha over oliven olje og salt. Brun fileten godt i en god varm panne, etterstek i ovnen på 150 grader i ca 20- 30 min. Bland hvitløk og smør.  Stek soppen i hvitløksmøret og smak til med salt og pepper. Damp Brokkolien i smør og litt vann, husk salt og pepper. Varm rødløken mens kjøttet hviler. Anrett og server.

Hvis du vil ha saus til fin hakker du litt løk som du freser i pannen etter du har brunet kjøttet, slå over litt balsamicoeddik og la den koke inn, slå så over litt vann og kok til ønsket konsistens.

 

Velbekomme!

Kommentarer

kommentar(er)

Legg inn en kommentar