Seifilet med purreløk

[recipe title=”Seifilet-med-purreløk” servings=”4″ time=”60 min” difficulty=”Middels”]

  • 600-800 gr seifilet
  • 1 ss havremel
  • 1/2 stk brokkoli, buketter og stilk
  • 2 stk gulrøtter
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk stor purrløk
  • 1 dl fiskekraft
  • 200 gr smør
  • litt hvitvin/hvitvinseddik
  • ca 100 gr reker
  • 1 dl fløte
  • litt gressløk
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss rugmel
  • Olje til fritering

Sett først over en kjele med godt saltet vann, Skjær purreløken i ca 3-4 cm store biter, kutt gulrøttene og brokkolistilken i staver, brokkolien i buketter. Del deretter fisken i passe serveringsstykker, la den få romtemperatur. Finhakk en sjalottløk og fres den blank i litt olje eller smør, ha i litt hvitvin og kok dette inn. Tilsett fiskekraft og fløte og kok inn til ca halvparten. Sett til side. Kutt en sjalottløk i ringer og vend i rugmel, fritèr, avkjøl og salt. Kok så alle grønnsakene i 2 min, og avkjøl.  Ha salt og pepper på fiskestykkene og vend i havremel, stek de gyllene i smør, legg til side og hold varm. Stek purreløken i smør og krydre med salt og pepper. Damp de andre grønnsakene i litt vann og smør. Kok opp sausen og pisk inn ca 100 gr smør, ha i finhakket gressløk og reker. Anrett og server.

Velbekomme.[/recipe]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.