Saftige Surdeigsbrød.

Her kommer oppskriften jeg bruker til surdeigsbrødene mine.

900 gr hvetemel

100 gr rugmel (havremel eller grov sammalt hvete)

300 gr surdeigsstarter

6,5 dl kaldt vann

35-40 gr salt

Bland alt i bakebollen bortsett fra saltet.

Elt med eltekrok i maskin i ca 10 min på lav hastighet.

Ha så i saltet og kjør på max i ca 1 min. Deretter tar du deigen i en bolle eller en beholder med lokk og la den stå i romtemperatur i ca 12 timer.

Ha deigen ut på en godt melet benk og del den i 3 like store deler og form de til brød. Deretter har du de i enten melete hevekurver eller brødformer penslet med olje. La de så stå å heve i 12 timer til i romtemperatur, tildekket med et kjøkkenhåndkle.

Stek de så på 230*C i ca 35 min.

Vel bekomme.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.