PROVOSERT

Må si jeg blir rimelig provosert når en journalist i Nettavisen presterer å si at Dagligvarebransjen utnytter Koronasituasjonen fordi julevarene som for eksempel marsipangris er 4 ganger høyere i år enn i fjor. De fleste skjønner at en Marsipangris ikke normalt koster 4,20 kroner som den gjorde i 2019 og at 16,90 kroner som den koster nå heller ikke er dyrt for en marsipangris. Den er satt ned med 10 kroner siden november i år, så normalprisen ligger da på ca 26-27 kroner

Det er noe som heter priskrig på utsatte sesongvarer og i fjor var priskrigen tøffere enn den er i år. Også har vi noe som heter veiledende pris, det er den prisen som varen normalt sett selges til. Tenker ikke denne journalisten på at når det er priskrig selges ofte varene med tap. Priskrig kommer ofte oss forbrukere til gode, mens tapet ofte må dekkes av butikkene selv.

Og i år som alle andre år er det priskrig på enkelte varer og flere av disse selges faktisk med tap. Jeg er sikker på at hvis denne journalisten hadde gjort jobben sin skikkelig hadde man nok funnet ut at disse varene faktisk er billigere enn veiledende pris, men her har nok jobben med å få en overskrift som vekker interesse gått foran god journalistikk.

Synes det er ganske ufint gjort å si at en hel bransje utnytter situasjonen, når de butikkansatte, og alle kjøpmennene og butikksjefen sørger for at vi kommer til trygg og fulle butikker hver eneste dag.

Vi kan vel heller snu litt på det å si at det er journalisten som utnytter koronasituasjonen og lager en sak og en overskrift for å få sin sak på trykk.

Kanskje dette er en sak for Pressens faglige utvalg?

Beklager hvis noen føler seg støtt av denne utblåsningen.

Ha en riktig god helg:)

Kokken Cato.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.