IMG_20150520_221119

Posjert Torsk med gulrotpurè

Fiskemiddag med masse smak….

Posjert Torsk

  • Servings: 4
  • Time: 40-60
  • Difficulty: Middels
  • Print

  • 600-800 gr Torskefilet
  • 1 L Varmt vann
  • 1 dl Havsalt
  • 1 Stk Liten gulrot
  • 1 Stk Liten Pastinakk
  • 1 Stk Sjalottløk
  • 2 Stk Skiver sitron
  • 250 gr Gulrot
  • 1 ss Margarin/smør
  • Salt
  • Pepper
  • 1/2 Blomkål
  • 100 gr Sukkererter
  • 2 stk Pastinakk
  • 4 stk Skiver Spekeskinke
  • Litt oliven olje

Slik gjør du:

Rør ut havsaltet ut i det varme vannet, del så torsken i passe stykker.
Skrell og kutt 250 gr gulrot i terninger, kok møre, og kjør i en blender, tilsett margarin/ smør mot slutten, smak til og hold varm.

Skrell og del 2 pastinakk i 6 båter, legg i en ildfast form ha over salt pepper og litt oliven olje, stekes lett gyllene på ca 200 grader. Legg deretter fiske stykkene i saltlaken, la de ligge i ca 15-20 min.

Kutt gulrot, pastinakk og sjalott løk i skiver, fres de lett i litt olivenolje sammen med sitronen i en vid kjele, dekk så vidt med vann og kok opp.

Legg spekeskinkeskivene på matpapir og sett de i ovnen til de er sprø.

Ta opp fiskestykkene og tørk de med litt kjøkkenpapir. Legg torskestykkene i kjelen og sett på et lokk, sett ned temperaturen, fisken skal ikke koke.

Smørdamp grønnsakene. Anrett og server.

Server gjerne med sandefjordsmør og nypoteter.

 

Velbekomme.

Kommentarer

kommentar(er)

Legg inn en kommentar