Polarbrød

Gutta mine har blitt store fans av surdeigspolarbrød, så nå baker jeg en vending hver eneste helg,

Denne deigen er enkel å lage og det tar ikke noe særlig mer enn ett par timer siden surdeig kun er en smaksetter i deigen.

Jeg fant denne oppskriften da jeg ville lage noe av surdeigen jeg vanligvis kaster når jeg fôrer den men nå må jeg fôre den mer så jeg har nok både til brød og polarbrød.

975 gr hvetemel

375 gr rugmel

600 gr lunkent vann

180 gr yoghurt

60 gr honning

30 gr salt

12 gr tørrgjær

200 gr surdeig

Bland alt i en bakebolle og elt deigen til den slipper bollen.

La den heve i en lukket beholder i ca 1 time.

Ha deigen på en melet benk og del den og form den til boller på ca 70 gr.

Varm opp en grill eller stekepanne.


Kjevl bollene til ønsket tykkelse og prikk de med en gaffel.

Stek de så i pannen, ca 2 min på hver side.

Disse egner seg godt til å fryses.

Blander du inn litt urter, olivenolje og maldonsalt kan de stekes på grillen og nytes til grillmat.

Velbekomme.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.