Overrasket

Vi ble ganske overrasket når vi for moroskyld begynte å regne på hva det koster å bake brød selv kontra å kjøpe i butikk. Pleier å passe på når det er tilbud på hvetemel å kjøpe store mengder. Jeg baker brød og polarbrød selv omtrent en gang i uka, da holder det til frokost og skolemat for guttene ut uken.

6000 kroner

Vi sparer hele 6000 kr på et år og da er det stort sett bare guttene som spiser brød. Er man flink til å handle mel når det er tilbud og sjekke 50% hylla i matbutikken kan man spare ennå mer. Jeg har riktig nok ikke regnet på strømforbruket men det er ikke stort. Tenk deg da hva en familie på 4 kan spare da.

50% hylla

Jeg har faktisk blitt ganske flink til å sjekke 50% hylla når jeg er i butikken. Yoghurt, ost og noen kjøttprodukter kan man være heldig å finne og gjøre et kupp. Det eneste jeg er litt forsiktig med er å kjøpe kylling og fersk fisk. Her har vært uheldig en gang og kjøpte sur kylling. Meieriprodukter derimot har jeg vært heldig med. Oster blir som regel bedre etter forbruks dato hvis de er lagret riktig. Lommeboken blir glad for det og vi er med å senke mat svinnet. Synes det er flott at dagligvarehandelen har blitt flinke til å sette fokus på mat svinnet.

Kildesortering

Her hjemme er vi også blitt mye flinkere med kildesortering og vi har planer om å komme ordentlig i gang med kompostering etterhvert. Siden vi har drivhus og skal bygge oss en større kjøkkenhage til sommeren blir det fint å få egen kompost vi kan bruke som næring. Gleder meg til våren kommer så vi får plantet igjen.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.