Surdeigs Smultringer

Surdeigs Smultringer

Surdeigs Donuts

Smultringer er for mange en av de syv slaga. I vår familie har den liksom ikke vært med på lista før i år. Jeg måtte nemlig teste ut å lage smultringer med surdeig. Og det angrer jeg ikke på for de ble “bælgode” som vi sier i Fredrikstad. Det tar litt lengre tid men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Disse ligner nok mer på amerikanske donuts enn klassiske smultringer.

Dette er jo mer en deig enn en røre. Den er utrolig enkel å lage og du kan lage akkurat den størrelsen du vil ha. Det som ble igjen etter at jeg hadde stukket ut smultringene, formet jeg til små baller og friterte. Det ble jo en liten bonus.

Her kommer oppskriften:

Luke 8

Surdeigs Smultringer/ Donuts

Ingredienser

  • 650 gr hvetemel

  • 130 gr smør

  • 250 gr h-melk

  • 150 gr starter

  • 200 gr egg

  • 75 gr farin

  • 75 gr brun farin

  • 1 ts kardemumme

  • 1 1/2 ts bakepulver

  • 1 ts vanijesukker

  • 1 klype salt

  • Olje til fritering

Fremgangsmåte

  • Smelt smør i melken og avkjøl til rom temp.
  • Visp eggene lett sammen med sukker, vaniljesukker, kardemumme og bakepulver.
  • Ha melk/smør og starter i en bakebolle. Ha i eggeblandingen og elt inn melet litt etter litt til du har en jevn og glatt deig.
  • Dekk til og hev til dobbel størrelse.
  • Kjevl så ut til den er ca 1- 1,5 cm tykk og stikk ut donuts. Husk å sentrere hullet så de ikke blir skjeve.
  • Varm opp oljen til ca 180 grader C og stek donutsene gyllene. Restene kan du rulle til baller og steke de også.

Frys de gjerne inn, da holder de seg lenger.

Nyt og kos deg!

Kokken Cato!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.