Julemuffins.

Julemuffins.

Muffins forbinder jeg mest med barnebursdager fra barndommen med melisglasur og kakedryss i alle regnbuensfarger. De siste årene har den amerikanske varianten cupcakes gjort sitt inntog med smørkremer og all mulig slags pynt.

Jeg ville lage en som når du lukker øynene og tar en bit så ser du juletreet, adventstjerna i vinduet, eller ditt koseligste juleminne fra barndommen.

Luke 7

Julemuffins

Ingredienser

  • 3 stk mellomstore egg

  • 120 g sukker

  • 100 gr smør

  • 2 dl melk

  • 275 g hvetemel
    2 ts bakepulver

  • 1/4 ts salt

  • 2 stk klemmentiner, zest og saft

Fremgangsmåte

  • Pisk egg og sukker til tykk eggedosis
  • Smelt smør og hel over melken
  • Bland sammen alle de tørr ingrediensene
  • Vend inn halvparten av melblandingen
  • Bland inn halvparten av melken
  • Vend inn resten av melblandingen
  • Bland inn resten av melken
  • Ha til slutt i zesten og saften av klemmentinene
  • Fordel røren i 12 store muffinsformer og stek de 200 *C i ca 15 min
  • Avkjøl og server de med en deilig ostekrem med Sjokolademynte/Mynte og klemmentinsaft

Nyt og kos deg!

Kokken Cato

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.