Ostekake med hvitsjokolade og pepperkakebunn.

Ostekake med hvitsjokolade og pepperkakebunn.

Ostekake for meg høre egentlig sommeren til. Deilig syrlig ostekrem med en flott og blank gele, gjerne laget på bær. I julen er det gjerne tørre kaker som gjelder men en deilig ostekake med julesmaker til dessert eller til kaffen etter en deilig lang brunch er ikke å forakte. Kjenner jeg drømmer meg bort mens jeg skriver. Denne kaken er det vel egentlig Maria som skal ha æren for. Hun elsker nemlig hvitsjokolade og i julen pleier hun å unne seg litt dessert og litt snop (Sukkerfritt vel å merke ;)). Ostekake er jo kjempe enkelt å lage og den kan lages en dag eller to i forveien.

Hvit sjokolade kan lett bli veldig søtt. Da er det fint å kombinere den med en god og litt syrlig fersk ost som Philadelphia. En litt syrlig gele av tranebær som et flott speil på toppen. Og i bunnen pepperkaker med masse god julestemning og smør for å binde det hele sammen.

Luke 7

Ostekake med hvitsjokolade og pepperkake

Ingredienser

  • 500 gr tranebærnektar fra Sommerli

  • 80 gr tørkede tranebær

  • 75 gr sukker

  • 4 pl gelantin

  • 300 gr philadelphia ost

  • 300 gr hvitsjokolade

  • 2,5 dl kremfløte

  • 1 plate gelantin

  • litt salt

  • 150 gr pepperkaker

  • 80 gr smør

Fremgangsmåte

  • Start med å lage gele
  • Kok opp tranebærnektar, trane og sukker
  • Kok bort ca 1/4 av mengden
  • Legg gelantin i bløt
  • Ha i gelantin og kjør den sammen med en stavmikser
  • Sil av og avkjøl
  • Smelt hvit sjokolade
  • Ha Philadephia i en bakebolle og pisk den lett
  • Legg gelantin i bløt
  • Smelt gelantin
  • Pisk inn hvit sjokolade, gelantin og salt i osten
  • Pisk kremen lett og bland den forsiktig inn i ostemassen
  • Sett den kjølig
  • Smelt smør
  • Kjør pepperkakene i en foodprosessor ( gjerne litt grovt) og bland i smøret
  • Trykk pepperkakemassen ut i bunnen på en kakeform og sett kaldt
  • Når pepperkakemassen har satt seg fordeler du oste – og sjokolademassen over, sett til avkjøling
  • Når massen har blitt kald heller du forsiktig over gele og setter den til avkjøling

Nyt og kos deg!

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.