Surdeigsbao med ribbe og spicy rødkål.

Surdeigsbao med ribbe og spicy rødkål.

De siste årene har jeg blitt mer og mer glad i rimeligere stykningsdeler som trenger litt mer tid og kjærlighet for å bli bra. Ribbe er en av de. Langtidsstekt på tradisjonelt vis eller bresert med soya, ingefær, chili og stjerneanis på lav temperatur i mange timer. Helt til den er så mør at den smelter på tungen. Det er så verdt ventetiden. Har vel egentlig alltid forsøkt å hente inspirasjon fra hele verden for finne nye smaker og teknikker. Denne retten her er vel noe man kan kalle en nordisk asiatisk hybrid. Klassiske nordiske råvarer men med et asiatisk inspirert smaksbilde.

Det er vel snart ikke en ting jeg ikke har bakt med surdeig og Bao funker veldig godt med surdeig. Jeg tenkte vel litt at denne retten skulle være en sånn “bruk opp restene fra i går” rett, men jeg kommer nok til å lage denne uten om julesesongen også.

Start med å lage bao deigen, den finner du her:http://kokkencato.no/surdeigs-bao-steam-buns/2021/02/21

Luke 6

Spicy Rødkål

Ingredienser

  • 1 stk mellomstor rødkål

  • 1 stk tommelstor bit ingefær

  • 2 stk vårløk

  • 1 stk chili

  • 1 stk lime

  • 3 ss brun farin

  • 4 ss farin

  • 1 dl vann

  • 4 ss balsamico

  • 1 ss 7% eddik

  • 3 ts salt

  • 1 stk stjerneanis

  • 1/2 ts chiliflakes

Fremgangsmåte

  • Del rødkålen i fire og skjær bort roten
  • Kutt rødkål, vårløk, ingefær og chili i tynne strimler
  • Riv skallet og press saften av lime
  • Ha alt i en bredbunnet kjele og kok sakte opp under lokk, rør av og til
  • La det hele stå å koke under lok til kålen har blitt myk og litt seig
  • Avkjøl

Varm opp ribben, ta av den sprøsvoren og skjær ribben i skiver. Hold det varmt. Damp bao`ene og hold de varme. Mens bao`ene dampes kutt vårløk, rødløk og chili i tynne skiver. Legg litt rødkål i en dampet bao, ett par skiver ribbe. Toppes med vårløk, chili, rødløk, litt sprø svor og til sist sweetchilisaus etter ønske.

Nyt og kos deg!

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.