Eggnog.

Eggnog, Lavkarbo

Alle som har sett en amerikansk julefilm har jo fått med seg at Eggnog er et fast innslag i julehøytiden. Her hjemme er vel øl, akevit og gløgg det som blir fortrukket, men flere har fått øynene opp for Eggnogen. Jeg må ærlig innrømme at alkoholkonsumet mitt eller vårt ikke er veldig høyt og har blitt betraktelig mindre etter vi fikk barn, ikke det at vi drakk mye før det heller, men holdningen til drikking endret seg etter det. Julen spesielt hører man mye om alkoholkonsumet til folk og det oppfordres til måtehold. Jeg er av den oppfatning at man kan nyte med måte.

Julen tilhører barna og da kan man klare å begrense seg. La barna se at det går ann å kose seg med et glass øl eller vin til maten eller et glass akevit til ribba. Før dette blir en moralpreken om alkoholkonsum la oss hoppe til oppskriften på en alkohol og sukkerfri EGGNOG.

LUKE 23

Eggnog

Ingredienser

  • 2 stk Hele egg

  • 1 stk Eggeplomme

  • 5 ss Sukrinmelis

  • 1 ts Salt

  • 1 ts Vaniljepulver

  • 4,5 dl Usøtet Mandelmelk eller vanlig melk

  • 2 ts Romsessens

Fremgangsmåte

  • Rør sammen alt i en kasserolle.
  • Varm opp på middels varme mens du rører.
  • Varm det hele opp til du når 75*C.
  • Avkjøl.
  • Server med litt lettpisket krem, revet sjokolade eller muskatnøtt.

Nyt og kos deg!

Kokken Cato.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.