Klementinterte.

Klementinterte.

Hva er vel mer JUL enn Klementiner. Jeg ville lage en frisk og lett dessert men som fortsatt oste av jul og da falt valget på Klementiner og hvorfor ikke en terte. Tok utgangspunktet i en sitronterteoppskrift jeg hadde og tilpasset den Klementiner og for å gjøre den enda bedre hadde jeg litt fløte i tertefyllet.

Server den gjerne med litt lettpisket krem med vanilje eller pisk marengs og sprøyt den på toppen før du brenner den av med en gassbrenner. Eller kanskje en god vaniljeis eller hva med denne https://kokkencato.no/luke-19-2/2021/12/19.

LUKE 20

Klementinterte

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Lag tertebunnen og kle terteformen/ formene
  • Bland klementinsaft, revetskall, sukker, egg og fløte i en bolle
  • Fordel eggeblandingen på terteformene
  • Forvarm stekeovnen til 175*C
  • Stek terten i ca 30 min eller til massen nesten er fast, den skal være litt som panna cotta.

Nyt og kos deg!

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.