Duchesspotet.

Duchesspotet

Duchesspotet eller Hertuginnepotet har jeg laget x antall tusen av gjennom min tid som kokk. Disse potetene er enkle å lage og kan forberedes på forhånd. Lager du de med mandelpotet blir de ekstra gode. I mine øyne er det noe av det beste du kan gjøre med poteter. Har du for eksempel kokte poteter til over etter middagen så lag duchesspotet til dagen etter.

I denne oppskriften har jeg for enkelheten skyld brukt sousvidepoteter, ferdig kokte poteter i vacuumpose.

LUKE 13

Duchesspotet

Ingredienser

  • 500 gr kokt potet, gjerne ferdigkokt i pose

  • 50 gr smør

  • 2 egg

  • 1 eggeplomme

  • Salt

  • Pepper

  • Evt urter, persille, timian eller lignede.

Fremgangsmåte

  • Varm opp potetene.
  • Ha de over i en bolle og knus de sammen med smøret. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med grindvispen (k-spade).
  • Når smøret er blandet inn bland inn egg og eggplomme.
  • Smak til med salt, pepper og evt. urter.
  • Ha over i smurte porsjonsformer.
  • Stekes på 180*C til de er lett gyllene på toppen.

Nyt og kos deg!

Kokken Cato.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.