Fikenboller.

Fikenboller.

Dette er de saftigste bollene jeg noen gang har laget. Har ikke endre mye på oppskriften min men byttet ut melken med kefir og den gjorde virkelig susen. Elsker å bruke tørket frukt i hvetebakst og hva passer vel bedre til jul enn fiken. Den får bollene til å virke litt ekstra flotte nesten litt ekstravagante.

Som de fleste sikkert har skjønt er jeg veldig glad i bakst, det er snart ikke en ting jeg ikke har bakt med surdeig. Jeg bare elsker lukten av nystekt surdeigsbrød eller annen hvetebakst. En helt nystekt skive med smør på , eller en nystekt bolle med brun ost. Får vann i munnen bare ved tanken.

LUKE 13

Fikenboller

Ingredienser

  • 1150 g hvetemel

  • 250 g sukker

  • 3 ts kardemomme

  • 1/2 ts salt

  • 6,5 dl kefir

  • 250 g smør

  • 2 stk egg

  • 200 g starter

  • 50 g lys sirup

  • 200 g tørkede fiken

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensen i en bakebolle bortsett fra smør og fiken
  • Elt deigen i ca 10 min
  • Kutt smør i terninger og temperer
  • Elt inn smøret, noen terninger av gangen. Til alt er eltet inn
  • Kutt fiken i terninger og elt forsiktig inn i deigen
  • Ha deigen over i en bolle eller lignende med lokk eller dekk til med plast
  • Strekk og brett deigen 3 ganger med ca 30 min mellomrom
  • Hev deigen til min dobbel størrelse.
  • Del opp og form til boller ca 60 -100 g avhengig av hvor store boller du vil ha
  • Hev til dobbel størrelse på et lunt sted.
  • Pensle med egg og stek i ca 20 min på 160*C

Prøv en fikenbolle med julebrunosten fra Tine.

Nyt og kos deg!

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.