Julepølse.

Julepølse ala Kokken Cato

Pølser er ikke noe jeg lager så veldig ofte kan man si, tror det er nesten 20 år siden sist. Da laget jeg spekepølser sammen med svigerfar. Denne gangen har jeg prøvd meg på en Julepølse. Selve farsen er jo ikke hokus pokus å lage, men derimot det å tre tarmen på pølsehornet og få riktig hastighet på pølsepressa er en utfordring. Det krever litt trening kan man si, også er det greit å være to så har man et par ekstra hender.

Spør i dagligvarebutikken din om de klarer å skaffe pølsetarmer, de fleste butikkene som har ferskvaredisk klarer det. Jeg skulle helst ha kvernet kjøttdeigen til pølsene selv, men denne gangen nøyde jeg meg med kjøpt medisterdeig.

LUKE 12

Julepølse

Ingredienser

  • 1,4 kg mesdisterdeig

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 ts malt allehånde

  • 1 ts malt ingefær

  • 1/2 ts malt muskatnøtt

  • 5 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1/2 ts sukker

  • 3,5 dl fløte

  • ca 3 m pølsetarm

  • 1/2 ss smør

Fremgangsmåte

  • Skyll tarmen i kaldt rennende vann i min. 20 min
  • Fin hakk løken og stek den blank i litt smør på middels varme, avkjøl
  • Ha medisterdeigen, løk, salt og krydder i en bolle og bland godt sammen
  • Ha deigen i en hurtigmixer og spe inn fløten til du får en fin pølsefarse
  • Tre tarm på pølsehornet, knyt enden og start fyllingen.
  • Snurr så pølserne i ønsket lengde eller lag en lang spiralpølse.
  • Trekkes så i vann på 85*C i ca 20 min, pass på varmen så de ikke sprekker.
  • Avkjøl.w

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.