Syltet appelsinskall.

Syltet appelsinskall

Det tar litt tid å lage disse men det er så verdt det. Appelsinskall er faktisk veldig godt hvis man behandler det riktig. man trenger jo ikke kaste skallet når man spiser appelsin eller lager juice. Appelsinen hører jo julen til og trekker du syltet appelsinskall i med sjokolade får du nydelig konfekt til jul.

LUKE 11

Syltet appelsinskall

Ingredienser

  • 2 stk appelsiner, kun skallet. Lag deg et glass juice av resten.

  • 200 gr sukker

  • 2 dl vann

Fremgangsmåte

  • Skjær av bunn og topp på appelsinene
  • Del deretter skallet ( nesten helt igjennom) i fire, så i åtte like store deler cirka.
  • Bruk tommelen får å dra skallet av.
  • Bruk deretter en skarp kniv for å fjerne mest mulig av det hvite.
  • Ha skallene i en kjele med kaldt vann og kok opp. Hell av vannet og avkjøl. Gjenta dette 5 ganger.
  • Etter gang nr 5 deler du skallet i tynne strimler
  • Kok opp 200 gr sukker og 2 dl vann, ha i skallet og la det hele koke til nesten all væsken er fordampet.
  • Legg det utover et stekepapir eller lignede og la de ligge å tørke over natten
  • Trekk de med temperert sjokolade eller spis de som de er.

Nyt og kos deg.

Kokken Cato.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.