Julekransen.

Julekrans ala Kokken Cato.

.

Da var endelig desember her og vi kan åpne den første luken i kalenderen. Jeg gleder meg faktisk veldig til jul selv om vi antageligvis kommer til å feire den litt annerledes i år. Denne oppskriften kom jeg opp med en kveld jeg og Maria satt å snakket sammen om at vi hadde lyst til å finne på noe vi kunne gi til foreldre, svigerforeldre og venner nå før jul for å vise at vi bryr oss om dem og tenker på de nå som vi ikke får sett de så mye.

Jeg har tatt utgangspunkt i Julekaken min, http://kokkencato.no/surdeigs-julekake/2019/12/02 men har justert litt på sukkerinnholdet og lagt til masse godt. Gleder meg til å dele den med dere.

LUKE 1

Julekrans ala Kokken Cato med rosiner, eple, fiken og dadler.

Ingredienser

  • 1 kg Hvetemel

  • 50 gr Sukker

  • 50 gr Honning

  • 2 ts Kardemumme

  • 1 ts Salt

  • 6,5 dl Melk

  • 250 gr Smør

  • 150 gr Surdeigsstarter

  • 150 gr Rosiner

  • 100 gr Eple

  • 100 gr Fiken

  • 100 gr Dadler

  • 1 Egg

  • 1 ss Kanel

  • 1 ss Demerarasukker

Fremgangsmåte

  • Legg rosinen i vann min, 1 time ( så de ikke tørker ut deigen)
  • Kutt smøret i terninger og temperer.
  • Skrell og fjern kjernen på eple. Kutt i små terninger og legg i en bolle med vann og noen sitrondråper. Kutt opp dadler og fiken.
  • Ha mel, sukker, honning, kardemumme, starter og melk i en bakebolle og elt det sammen.
  • Elt så inn smøret litt av gangen til alt smøret er blandet godt inn i deigen.
  • Tilsett rosiner, eple, dadler og fiken litt av gangen.
  • Ha deigen over i en bolle eller lignede og dekk til med et lokk, plast eller lignende.
  • Strekk og brett deigen 3 ganger med 30 min mellom rom. Se video:https://youtu.be/Fj880t-Ahrk
  • La deigen heve til dobbel størrelse.
  • Ha deigen over på en melet benk og del den i 2 ca 1200 gr. Form den til runde kaker og la den hvile under et klede i ca 30 min.
  • Lag et hull med to fingre midt i kaken og lag det forsiktig større med begge hender slik at du former en stor ring.
  • Legg den over på en bakeplate med bakepapir og la den heve til ca dobbel størrelse under et klede.
  • Sett ovnen på 160*C, bland sammen 1 ss kanel og 1 ss demerarasukker. Pisk sammen 1 egg til pensling.
  • Pensle og strø over med kanel og sukker. Klipp på skrå inn på siden av kransen med noen centimeters mellom rom og åpne kutte litt. Gjenta det samme på innsiden
  • Stek den på 160*C i ca 45 min.
  • Avkjøl på rist.

Ha en god førjuls tid.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.