Lavkarbo

Jeg har fått spørsmål fra flere lesere den siste tiden om flere oppskrifter med lavkarbo mat. Jeg og kona har flere ganger brukt lavkarbo diet for å finne trivselsvekten.
Det som er bra med lavkarbo mat er at det er lett å lære seg med bare noen små grep. Jeg er på langt nær noen ekspert eller skal komme med noen kostholdsråd. Det vi synes er flott med lavkarbo mat er at vi slipper å lage en middag til oss og en middag til barna. Stort sett spiser de det samme som oss, men de får poteter, ris, pasta eller brød ved siden av. Siden vi har kuttet ut poteter,ris og pasta spiser vi heller mer grønnsaker. Som jevning til sauser og supper bruker vi som regel fiberhusk eller johannesbrødkjernemel, sist nevnte er nok lettest å bruke. Hvis du tar for mye fiberhusk blir sausen eller suppa veldig tykk og du har da heller laget grøt i stede.

Med litt innsats og litt kunnskap kan man lage mye god mat samtidig som man kan miste noen kilo og finne trivselsvekten. Mange av de lavkarbo oppskriftene jeg allerede har lagt ut, behøver ikke være lavkarbo. Er man ikke opptatt av kiloen rundt magen, eller vil bevare “pappakroppen” er det ikke noe i veien å ha poteter, ris, pasta eller godt brød ved siden av.

Et par triks vi har plukket opp på veien er å bytte ut sukker i mange oppskrifter med for eksempel sukrinmelis.
( husk da at du må bruke ca 1/3 mindre)
SukrinGold er en god erstatning for brunt sukker til for eksempel kaffe.

 

Spis og vær glad 😉

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.