Lavkarbo Yoghurt Flatbrød

Jeg fikk ideen til denne oppskriften mens jeg så en episode av Masterchef Australia. De lagde et super enkelt flatbrød kun med yoghurt, mel og salt. Tenkte da at det må jeg teste ut i en lavkarbo variant.

Valgte å ta med en ekstra ingrediens i oppskriften min siden mandelmel ikke inneholder gluten. Med litt revet ost i deigen ble den veldig god og holdt fint sammen. Den ble sprø i kanten og myk i midten.

Stekte de på en pizzastein, men funker fint med vanlig stekebrett også.

Yoghurt flatbrød

Dette er en lavkarbo variant laget med mandelmel. Passer til taco, grillet kjøtt og fisk. Ved siden av salaten eller til koldtbordet.

Ingredienser

  • 100 gr mandelmel

  • 80 gr gresk yoghurt

  • 40 gr revet ost

  • Litt salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225*C
  • Vei opp og bland alle ingrediensene
  • Form til små baller og kjevl de flate mellom to bakepapir
  • Stek de på pizzastein eller oppvarmet stekebrett til kantene blir gyldene

NYT OG KOS DEG.

Kokken Cato

Annonser

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.