Lavkarbo Snacks

Butikkhyllene er ikke akkurat overfylt av snacks for oss som går på lavkarbo. Blir litt lei av baconsvor i lengden. Har laget salte mandler tidligere som ble utrolig gode.

Salte og rista solsikkekjerner

Kjerner

Siden jeg har peanøttallergi er jeg ikke sånn kjempeglad i nøtter. Synes det kan bli litt kjedelig i lengden. Har brukt en del tid på å prøve å finne gode lavkarbo-produkter og oppskrifter. Gresskarkjerner og solsikkekjerner har riktignok over 10 gram karbohydrater pr. 100 gr, men man spiser sjeldent 100 gr kjerner i slengen. Meste parten av karbohydratene kommer fra stivelse og blir brutt ned litt under tilberedningen.

Salte og rista gresskarkjerner

Salta og rista kjerner.

Lagde disse gode kjernene. Smaker nesten litt som popcorn.

Lavkarbo Snacks

Ingredienser

  • 0,5 l solsikkekjerner eller gresskarkjerner

  • 3 dl vann

  • 3 ts salt

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en kjele og kok kjernene til alt vannet har fordampet. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen.
  • Ha deretter kjernen på en bakeplate med bakepapir.
  • Tørk så kjernene i ovnen på 50*C til de er helt tørre
  • Rist kjernene i en tørr stekepanne til de så vidt har fått litt gyllen farge.
  • Avkjøl og nyt

NYT OG KOS DEG.

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.