IMG_20150528_183022

Kryddersmør

Godt å ha liggende i kjøleskapet når grillsesongen nærmer seg…

Kryddersmør

  • Servings: 5
  • Time: 20-40
  • Difficulty: Enkel
  • Print

Urtesmør.

  • 100 gr Smør
  • 1 Neve urter- Basilikum, gressløk, persille, kjørvel, oregano
  • 1/2 fed Hvitløk
  • Salt
  • Pepper

Jeg passer til skalldyr og fisk. Prøv meg til sjøkreps.

Paprikasmør.

  • 100 gr Smør
  • 1/8 stk Grønn paprika
  • 1/8 stk Rød paprika
  • 1/2 fed Hvitløk
  • Salt
  • Pepper

Jeg passer til lyst kjøtt som kylling, svin og kalv.

Soltørket tomat og olivensmør.

  • 100 gr Smør
  • 2 ts Soltørket tomat i olje
  • 5 stk Kalamata oliven
  • 1/2 fed Hvitløk
  • Salt
  • Pepper

Jeg passer til en saftig biff, eller i en bakt potet.

Sitrussmør.

  • 100 gr Smør
  • 1/4 stk Lime, saft og revet skall
  • 1/4 stk Sitron, saft og revet skall
  • Salt
  • Pepper

Jeg passer til fisk og skalldyr. Prøv meg på et stykke grillet laks.

«Brent»smør.

  • 50 gr Smør
  • 50 gr Brunet smør, avkjølt til romtemperatur
  • Salt
  • Pepper

Jeg passer til fisk. Prøv meg til grillet kveite eller stekt makrell.

Temperer smøret og skjær i terninger, ha smør og resten av ingrediensene i en blender og kjør sammen. Rull til pølser i matpapir og avkjøl i kjøleskap.

Anrett og server.

Velbekomme!

Kommentarer

kommentar(er)

Legg inn en kommentar