Krumkaker, Vanlig og Lavkarbo.

Etter mye prøving og feiling kom vi til slutt frem til en brukbar lavkarbovariant av Krumkaker. Krumkaker er vel den julekaka som jeg har flest barndomsminner av. Husker godt vi stekte krumkaker hjemme på komfyren med et gammelt krumkakejern som man hadde på plata og måtte snu halvveis. Husker også godt kakeboksen som farmor hadde og ho elska krumkaker.

Her er den gode gamle varianten først.

Dette trenger du:

200 gr sukker

200 gr egg

200 gr smør eller margarin

200 gr hvetemel

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend deretter inn hvetemel og smeltet smør. La deigen hvile i kjøleskapet i ca 15-30 min før du steker og former de.

NYT OG KOS DEG.

Lavkarbovarianten.

Dette trenger du:

150 gr egg

150 gr sukrin

100 gr smør

80 gr mandelmel

20 gr solsikkemel

1 ts fiberhusk

Slik gjør du:

Pisk egg og sukrin til eggedosis, tilsett sukrin litt etter litt mens du pisker.

Smelt smøret. Bland sammen meltypene og fiberhusk. Bland så inn ca halve melblandingen og halvparten av smøret i eggedosisen. Bland så i resten. Sett deigen kaldt i ca 15-30 min.

Stekes i varmt, smurt jern. Pass på å ha nok deig i jernet og spray med formfett mellom hver steking. Lukk og åpne jernet forsiktig. Løsne kakene forsiktig med en smørkniv eller lignende og rull de forsiktig rundt et tresleivskaft eller lignende. Avkjøl.

NYT OG KOS DEG.

Kokken Cato

6 kommentarer

 1. Hei! Tror du det går bra om jeg maler solsikkekjerner selv? Har ikke solsikkemel, og hadde lyst til å lage dette i helgen…

  • Hei🙂
   Tror det skal gå bra. Har ikke forsøkt å male solsikkemel selv før, men så lenge du maler det i en kvern og ikke i en foodprosessor. La meg få høre hvordan det gikk. Lykke til👍
   Mvh
   Kokken Cato

 2. Hei! Jeg prøvde å lage lavkarbo krumkaker etter din oppskrift. De ble altfor søte og uspiselige etter min smak.

  • Det var trist å høre. Nå er jo krumkaker vanligvis ganske søte og sukkeret ( her sukrin) er jo med på å gjøre kakene sprø. Vanlig sukrin skal kunne brukes likt som sukker da det skal oppleves like søtt, men det finnes en variant som heter sukrin+ som er dobbelt så søtt som sukker.
   Mvh Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.