Kremet fiskesuppe

Fyldig og god…

[recipe title=”Kremet Fiskesuppe” servings=”4″ time=”20-60 min” difficulty=”Middels”]

Suppebasen

  • 5 dl Fiskekraft (lag gjerne selv)
  • 1 stk Gulrot
  • 2 stk Sjalottløk
  • 1/4 stk Purreløk
  • 1/2 fed Hvitløk
  • 5 dl Fløte
  • 1 dl Hvitvin ( kan sløyfes, smak til med sitron eller lignende)
  • Salt
  • Pepper

Garnityr

  • 300 gr Hvit fisk ( Torsk, Kveite, Sei)
  • 300 gr Rød fisk ( Laks, Ørret)
  • 100 gr Reker
  • 1 stk Gulrot
  • 1 stk Pastinakk
  • 1/2 stk Purreløk

Skjær gulrot, sjalott og purre og hvitløk i skiver. Fres blankt i litt olje, slå over hvitvin og la den koke nesten helt bort. Ha over fiskekraft og fløte. La den småkoke mens du kutter garnityret. Skjær fisken i terninger og grønnsakene i strimler. Sil suppen og smak til ( Kjør den gjerne sammen med en stavmikser. Da blir den luftigere). La fisken og grønnsakene trekke i suppa. Ha i rekene helt mot slutten. Anrett og server!

Server med godt brød!

Velbekomme![/recipe]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.