Kokken Cato`s MIRAKELKUR?

I disse influensatider har jeg laget min egen vidunderdrikk. Den er satt sammen av mange kjente urter og krydder som er blitt brukt som medisin i årtusener. Den vil ikke kurere hår tap eller gjøre deg mer viril.

Ingefær kan være med på å styrke immunforsvaret og kan dempe kvalme.

Honning kan bidra til å dempe hoste og har bakteriehemmende egenskaper.

Rosmarin har svært mange aktive ingredienser. Dens viktigste næringsstoffer er vitamin A, B2, B6 og C, samt mineralene jern, magnesium, sink, fosfor og kalsium. Dessuten har den høyt innhold av antioksidanter. Kan lindre luftveisproblemer.

Salvie er i samme familie som rosmarin og kan hjelpe mot sår hals, hoste og såre mandler.

Gurkemeie har blitt brukt som medisin i årtusener, og kan virke betennelsesdempende og bakteriehemmende.

Fennikel kan virke slimløsende, hostedempende og febernedsettende.

Muskatnøtt kan virke mot kvalme og mot bakterieinfeksjoner.

Peppermynte kan hjelpe mot forkjølelse, influensa og sår hals.

Basilikum kan virke febernedsettende og slimløsende.

Chili inneholder A, B og C-vitaminer og er verdens mest brukte krydder, og kan virke mot sår hals og feber.

Sitron kan virke mot infeksjoner i halsen og luftveisproblemer.

Jeg tar en liten “shot” av denne hver dag og føler at denne virker. Synes det er bedre å ta noe som er naturlig fremfor kjemisk fremstilt. Er nå midt i influensa sesongen og har enda ikke fått “The Man Flu”.

Kokken Cato`s MIRAKELKUR?

Ingredienser

  • 2 l vann

  • 200 gr ingefær

  • 2,5 dl sitronsaft

  • 1 ss hakket rosmarin ( 1 ts tørket)

  • 1 ss gurkemeie

  • 1/2 ts chiliflakes

  • 1 ss hakket basilikum (1 ts tørket)

  • 1 ss hakket peppermynte ( 1 ts tørket)

  • 1 ss hakket salvie (1 ts tørket)

  • 1 ts fennikelfrø

  • 1 dl flytende honning

Fremgangsmåte

  • Ha alt i en kjele og varm opp til ca 85*C
  • Avkjøl og sil av.
  • Tapp det på flasker og sett det kaldt
  • Ta en liten “shot” hver morgen

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.