Kokken Cato`s Jukse Bearnaise

Bearnaisesaus skal jo lages i vannbad med en reduksjon av hvitvin, sjalottløk, estragon og pepper. I dag får man jo kjøpt ferdig bearnaisesaus i butikken, enten helt ferdig som bare skal varmes eller pulver som man skal koke opp med melk. Klassisk bearnaisesaus pisker man eggeplommer og reduksjon i en bolle over en kjele med kokende vann, mens man sper forsiktig med klaret varmt smør. Det er viktig å være forsiktig med varme, sausen kan fort skille seg hvis den blir for varm eller man sper for fort med smøret. Litt kaldt vann kan redde den.

Jeg lager min jukse bearnaise rett i kjelen men er forsiktig med varmen på. Har platen på lav varme og tar kjelen av og på. Pisker sammen eggeplommer med litt hvitvinseddik og tørket estragon, mens jeg sper med smeltet smør eller margarin. Denne metoden krever litt trening, men når du har lært den fikser du hjemmelaget bearnaisesaus til biffen på 1 2 3.

Kokken Cato`s Jukse Bearnaise

Ingredienser

  • 2 eggeplommer

  • 1 ss hvitvinseddik

  • 1 ts tørket estragon

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

    Nyt og kos deg!

    Kokken Cato.

    1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.