KARAMELL

Hvem liker vel ikke en silke myk karamell? Denne her er super enkel og kan brukes til utrolig mye. Lagrer du den kaldt er den akkurat som gode smørkarameller og lar du den stå litt i romtemperatur har du en deilig karamellsaus.

Sjokoladebarer

Jeg tenkte jeg skulle teste ut denne i noen sjokoladebarer. Barer med mandler, hasselnøtter, tørka bringebær og puffet ris. Det er så utrolig ålreit å ha noe liggende hvis man blir litt småfysen på noe søtt.

KARAMELL

Ingredienser

  • 1 dl kremfløte

  • 0,5 dl fibersirup lys

  • 0,5 dl fibersirup gold

  • 1 ss smør

  • 1 ts vanilje sukrinmelis ( sukrinmelis og vaniljepulver)

Fremgangsmåte

  • Hell alle ingrediensene i en glassbolle og bland godt
  • Sett bollen i microbølgeovnen på full effekt i ca 7.30 min. Ta ut og rør godt hvert 1.30 min. Pass på det er veldig varmt.
  • Du kan teste om karamellen er ferdig ved å dryppe noen dråper karamell i en skål med kaldt vann. Hvis dråpen samler seg og blir til en liten og fast klump når du klemmer på den, er den klar.
  • Ha karamellen i en form dekket med bakepapir og sett den kaldt i ca 30 min før du deler den i ønskede biter eller ha den på glass og bruk den som myk fudge eller karamellsaus.

NYT OG KOS DEG!

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.