Gulrotbrød.

Fikk denne idèen etter jeg så en av Jock Zonfrillo fra Masterchef Australia sine instagram innlegg. Han baker nemlig gulerotkake med surdeig, noe jeg også har testet ut. Oppskrift kommer. Jeg har aldri tenkt på å fòre surdeigen med noe annet en mel og vann egentlig, men Jock han foret sin med gulrotjuice i stede for vann. På denne måten henter man ut mer smak og så viste det seg at sukkerinnholdet i gulerotjuicen gjør at surdeigen blir veldig potent. Også får den en veldig fin farge da. Man kan velge om man vil lage juicen selv eller om man kjøper. Kjøper man bør man velge en av god kvalitet og helst økologisk. Blandingsforholdet er det sammen.

Så det første man må gjøre for å lage dette sinnsykt gode gulerotbrødet er å konvertere surdeigen man allerede har ( hvis man har). Slik gjør du. Ta 50 gram av surdeigen din og fòr den med 50 gram gulrotjuice og 50 gram hvetemel. Etter 4 – 12 timer avhengig av romtemperatur har du en bakeklar gulerotstarter.

Gulrotbrød

Ingredienser

  • 400 gr hvetemel

  • 268 gr vann, kaldt

  • 100 gr gulrotstarter

  • 10 gr salt

  • 50 gr finrevet gulrot

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensen i en bakebolle, bortsett fra salt
  • Elt deigen i ca 15 min
  • Ha i salt og elt det godt inn
  • Ha deigen over i en bolle eller lignede og dekk den til
  • Fold eller brett deigen etter ca 30 min og gjenta dette 3- 5 ganger med 30 min mellomrom
  • La deigen så få heve til dobbelstørrelse
  • Form så deigen til et brødemne
  • Hev brødene enten i form eller hevekurv
  • Forvarm ovnen til 230*C, Sett inn en ildfastform med litt vann i. ( Gir damp)
  • Senk gradene til 200*C, sett inn brødet og stek i ca 45 min

Nyt og kos deg!

Kokken Cato

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.